Smilende eldre kvinne

SPØRSMÅL

OG SVAR

Se svar på spørsmål vi ofte får. Ta gjerne direkte kontakt med oss om det er noe vi kan hjelpe deg med.

Vanlige Spørsmål

Vil jobbe

Hvem kan få jobb?


Alle som bor i Norge og er mellom 60 og 110 år kan finne jobber hos oss. De fleste av oppdragene gjennomføres lokalt hos privatkunder eller bedrifter, mens noen er av en slik type at de kan utføres hvor som helst.
Hva er fordelene ved å registrere meg?


Fordelen ved å registrere deg hos oss er at vi vil gjør alt vi kan for å forsøke å skaffe deg meningsfulle jobber som passer din hverdag. Skulle du ønske å fjerne din profil så gjør du det enkelt.
Koster det noe å registrere seg?


Nei, det koster ingen ting. Vi vil veldig gjerne at du skal registrere deg og få muligheten til å skape meningsfulle oppdrag for deg.
Er dere en formidler eller er jeg ansatt hos dere?


Vi er en formidler som betyr at vi kobler deg sammen med kunder, sørger for at du får betalt og alt det praktiske. Det betyr at oppdraget er mellom deg og kunden, men det er ikke vanskelig, det er egentlig ganske enkelt. Jobber du for privatpersoner i deres hjem så kalles det en "småjobb". Du kan jobbe inntil 6.000 kr for hver kunde og for inntil 36.000 kr i året. Du får betalt hver måned og vi ordner alt det praktiske. Du vil ikke betale skatt på denne inntekten og vil ikke gi noen forkortelse i din pensjon. Jobber du for bedrifter eller ønsker å jobbe mye for privatkunder (utover 36.000 kr i året) så registrerer vi et enkeltmannsforetak for deg. Dette er veldig enkelt og vi vil sørge for at alt med utbetalinger til deg og rapportering. Du kan selvsagt gjøre dette selv om du heller ønsker det. Inntektene du får skattlegges som vanlig inntekt.
Hvor mye tjener jeg?


Vårt mål er å skape mest mulig verdifull aktivitet for pensjonister, samt tilby tjenester til en svært god pris til eldre og andre. Du kan selv velge hva du vil tjene. 175 kr per time. Da faktureres kunden 250 kr (ink/eks mva). 325 kr per time. Da faktureres kunden 490 kr (ink/eks mva). 750 kr per time. Da faktureres kunden 990 kr (ink/eks mva).
Hva skjer med min pensjon?


Om du bare jobber for private i deres hjem og mindre enn 6.000 kr per kunde og for ikke mer enn 36.000 kr i året, så betaler du ikke skatt og du får ingen forkortning i pensjon. Vi ordner bilag og kvitteringer. Om du ønsker å jobbe mer må du gjøre det gjennom et enkeltmannsforetak som vi hjelper deg med. Du vil måtte betale skatt på inntekten. Det er kun om du har AFP fra privat sektor at du kan få en forkorting av pensjon og da gjelder en skjermingsgrense på 15.000 kr). For alle andre er det ingen forkorting av pensjon.
Hvordan får man første oppdrag?


Det første du gjør er å registrere deg. Skriv litt om deg selv og hvilke type oppgaver du vil gjøre. Nå kan alle som har oppdrag kontakte deg på vår plattform. Du velger selv om du vil ta jobben som de tilbyr. Det er helt opp til deg.
Hva betyr fornøydhetsgarantien for meg?


Vi har en garanti til alle våre kunder. Er de ikke 100% fornøyd så tar vi ikke betalt. Dette vil være en fordel for deg når du selv kjøper tjenester. Om kunden ikke er fornøyd og ikke betaler så betaler vi deg halvparten av det vi normalt utbetaler til deg. Det betyr at vi dekker halvparten og du den andre halvparten av vår fornøydhetsgaranti.
Jeg ønsker å avslutt et oppdrag – hva gjør jeg?


Løpende oppdrag med privatpersoner kan sies opp med 14 dagers varsel, slik at begge parter får anledningen til å fremskaffe alternativer. Løpende oppdrag med bedrifter kan sies opp med 30 dagers varsel, slik at begge parter får anledningen til å fremskaffe alternativer.
Jeg har blitt syk eller er forhindret fra å fullføre oppdraget – hva gjør jeg?


Det var trist å høre. Kontakt oss på kostakt@vilbidra.no, så vil vi prøve å finne best mulig løsning for deg og kunden.

Privatperson - trenger tjenester

Hvorfor tilbyr dere bare seniorer?


Vårt mål er å skape mest mulig meningsfylt arbeid for seniorer på over 60 år. Mange andre har fokus på de unge, de fleste de voksne. For å bli best er vår fokus kun på seniorer.
Hvor mye koster tjenestene og hvordan betaler jeg?


Vi har faste lave priser og de er 250 kr, 490 eller 990 kr per time inkludert mva. Målet er at gjennom lave priser skal flere ha råd til tjenestene de trenger og at vi gjennom det vil skape flere oppdrag. Vi tar betalt per time. Om oppdraget kan utføres på under 1 time og 20 minutter så tar vi betalt for 1 time. Om det tar mer enn 1 timer og 20 minutter så tar vi betalt for 2, etc. Vi tar ikke betalt for tiden for å komme til deg, eller kjøring til deg. Om vi kjører i oppdraget vil vi ta betalt 3 kr per kilometer. Vi rapporter kilometer som du som kunde godkjenner.
Er kandidatene på deres sider kvalifisert?


Alle personer du kan leie inn har lang og bred erfaring fra ulike yrker gjennom et langt liv. Utover det har vi ingen tester eller krav for å bekrefte opplysningene som er oppgitt.
Hva gjør jeg om jeg ikke er fornøyd?


Vi ønsker kun fornøyde kunder. Er du ikke fornøyd godkjenner du ikke oppdraget og vi tar ikke betalt. Så ringer du vår hyggelige kundeservice som er her for å hjelpe deg og som elsker å finne gode løsninger. Kontakt oss på epost: kontakt@vilbidra.no. Vi har en 100% fornøydhetsgaranti så vær trygg, vi vil finne en god løsning.
Jeg har et oppdrag, hvordan finne rett person?


Du kan velge hvem som skal hjelpe deg med oppdraget du trenger å løse. Det er to måter å velge ansatt på; se gjennom kandidater i ditt område og hvilke tjenester de tilbyr. Velg noen som leverer på dine behov. En alternativ måte er at du lager et oppdrag og ser hvilke ansatte som ønsker å gjøre oppdraget. Velg den som du tror vil gjøre den beste jobben.
Jeg har et oppdrag, hvordan finne rett person?


Du kan velge hvem som skal hjelpe deg med oppdraget du trenger å løse. Det er to måter å velge ansatt på; se gjennom kandidater i ditt område og hvilke tjenester de tilbyr. Velg noen som leverer på dine behov. En alternativ måte er at du lager et oppdrag og ser hvilke ansatte som ønsker å gjøre oppdraget. Velg den som du tror vil gjøre den beste jobben.
Tjenesten tar lenger tid enn jeg trodde, hva gjør jeg?


Vi tar betalt per time. Du kan velge å avslutte etter avtalt tid uten at oppdraget er ferdig, eller høre med personen som gjør oppdraget om de har tid til å ferdigstille. Om oppdraget kan utføres på under 1 time og 20 minutter så tar vi betalt for 1 time. Om det tar mer enn 1 timer og 20 minutter så tar vi betalt for 2 timer, etc.
Hvorfor bidrar dere til gode formål?


Vårt hovedbidrag er å skape meningsfullt arbeid for så mange pensjonister som overhode mulig. Arbeid holder mennesker aktive fysisk, mentalt og ikke minst sosialt. Deretter er det å betale skatter og avgifter som bidrar til felles velferd. Utover det så ønsker vi å bidra til gode formål. 5% av vårt bidrag går til gode formål knyttet til seniorer og ensomhet. I tillegg bidrar mange av bidragsytere med å donere sin lønn til gode formål.

Bedrifter - trenger tjenester

Hva koster det å leie inn en kandidat fra dere?


Våre kandidater tilbyr sine tjenester til 250, 490 eller 990 eksklusiv mva. Du velger kandidaten du tror kan gjøre jobben best og til den prisen du har råd til. Våre kandidater tar betalt per time. Om oppdraget kan utføres på under 1 time og 20 minutter så betales det for 1 time. Om det tar mer enn 1 time og 20 minutter så er det betalt for 2, etc.
Koster det noe å bruke tjenesten?


Vi bruker mye ressurser på å bygge og vedlikeholde tjenesten slik at dere kan finne de perfekte kandidatene til deres behov. Ved å registrere selskapet vil man se våre kandidater og kunne kontakte dem. Gratis - alle bedrifter kan kontakte inntil 3 kandidater gratis. Gull - 4.990 kr per år. gir deg mulighet til å kontakte inntil 10 kandidater. Diamant - 9.990 kr per år. Med dette abonnementet kan du kontakte ubegrenset av våre kandidater samt vi sender deg et sertifikat om at du støtter et inkluderende arbeidsliv.
Hvordan betaler vi?


Det er enkelt. Man legger inn et betalingskort og det belastes hver 14 dag, basert på timelister som du godkjenner. Hver mnd sender vi på vegne av kandidaten en faktura som også vil være tilgjengelig på våre sider.
Jeg har funnet en kandidat jeg liker – hva gjør jeg?


Alle bedrifter kan registrere sin profil og se på ansatte. For å ta kontakt med våre ansatte for å avtale ett oppdrag må man være bronse-, sølv- eller gullbedrift. Med abonnement, er det en knapp ved hver ansatt som gjør at du kan sende en melding direkte til kandidaten og beskrive hva du ønsker.
Kan jeg avtale oppdraget direkte med kandidaten?


Vårt mål er å skape mest mulig meningsfylt arbeid for pensjonister. Vi håndtere alt det praktiske som betaling, oppfølging, faktura, rapportering etc. Du godkjenner bare timer som er jobbet. Vår avtale med deg og kandidaten tillater ikke direkte avtaler.
Vi ønsker å avslutte oppdraget før avtalt tid.


I våre avtaler er det standard 30-dagers oppsigelsestid som betyr fra du sier opp avtalen med den du leier inn så er oppdraget avsluttet etter 30 dager. Da er det nok tid for både deg og den innleide til å finne gode alternativer.